Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
4 kisméretű pulykacomb, v. 4 nagyobb csirkecomb, 30 dkg közepes gomba, 20 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl vagy tejszín, 2 dl fanyar fehérbor, 2-3 dl húslé, 3 dkg zsír, 2-3 gerezd fokhagyma, sóban megtörve, ételízesítő, magyaros sült fűszerkeverék |
A combokat ki kell csontozni, a csontból ételízesítővel húslét főzni (milyen katonás vagyok ma, nemde?).
A kicsontozott húst mindkét oldalán meg kell szórni ételízesítővel és magyaros fűszerkeverékkel, 10 percig állni hagyni. A tepsit az olvasztott zsír felével ki kell zsírozni, majd a húsokat beletenni. A húsra rá kell locsolni a maradék zsírt, majd forró sütőben pirosra sütni mindkét oldalát. Ezután leöntöd a tejföl (tejszín) felével, aláöntöd a bort és a húslét, és lefedve közepes melegen párolod, míg a hús omlós puha nem lesz (kb. 1 óra). Ekkor a reszelt sajt kétharmadát rábúbozod a húsokra. A megtisztított és megmosott gombákat szárával együtt négyfelé vágod és elhelyezed a húsok között. Kicsit húslével (tejszínnel) felöntöd, majd tovább párolod lefedve, közepes lángon kb. 10-15 percig. Ezután ráteszed a maradék sajtot, esetleg meg is tejfölözheted, és máris tálalhatod. Rizzsel, rizibizivel, tört krumplival vagy krumplipürével egyformán finom, bármilyen savanyúság vagy saláta megfelel hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Azta hejjj... mennyit kerestem egy jó pulykareceptet. Köszi.