recept: Tejfölös-gombás pulykacomb, Kifőzde
Tejfölös-gombás pulykacomb
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 kisméretű pulykacomb, v. 4 nagyobb csirkecomb,
30 dkg közepes gomba,
20 dkg reszelt sajt,
2 dl tejföl vagy tejszín,
2 dl fanyar fehérbor,
2-3 dl húslé,
3 dkg zsír,
2-3 gerezd fokhagyma, sóban megtörve,
ételízesítő, magyaros sült fűszerkeverék



A combokat ki kell csontozni, a csontból ételízesítővel húslét főzni (milyen katonás vagyok ma, nemde?).
A kicsontozott húst mindkét oldalán meg kell szórni ételízesítővel és magyaros fűszerkeverékkel, 10 percig állni hagyni.
A tepsit az olvasztott zsír felével ki kell zsírozni, majd a húsokat beletenni. A húsra rá kell locsolni a maradék zsírt, majd forró sütőben pirosra sütni mindkét oldalát.
Ezután leöntöd a tejföl (tejszín) felével, aláöntöd a bort és a húslét, és lefedve közepes melegen párolod, míg a hús omlós puha nem lesz (kb. 1 óra).
Ekkor a reszelt sajt kétharmadát rábúbozod a húsokra. A megtisztított és megmosott gombákat szárával együtt négyfelé vágod és elhelyezed a húsok között. Kicsit húslével (tejszínnel) felöntöd, majd tovább párolod lefedve, közepes lángon kb. 10-15 percig.
Ezután ráteszed a maradék sajtot, esetleg meg is tejfölözheted, és máris tálalhatod.
Rizzsel, rizibizivel, tört krumplival vagy krumplipürével egyformán finom, bármilyen savanyúság vagy saláta megfelel hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rizibizi
 hagymás tört krumpli
 uborkasaláta
 csemege uborka

Forrás: Rózsa remek ötlete alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1998.09.21. Utoljára frissítve: 2009.04.28.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:36:31 - 1)
Hozzászólások:

Sancho (2011-01-06 16:11:00):
Azta hejjj... mennyit kerestem egy jó pulykareceptet. Köszi.

Megjegyzés a recepthez